- -
2 min. lezen

Beste WordPress Caching plugins 2023

Een snelle WordPress website is essentieel om jouw bezoekers op je website te houden. Een veelgebruikte techniek voor het versnellen van een website is Caching. De WordPress plugin library bevat veel verschillende gratis en betaalde plugins die je kunt gebruiken. Om een goed beeld te geven van het huidige aanbod hebben wij een gemakkelijk overzicht met de Beste WordPress Caching Plugins in 2023 gemaakt.

  • Wat doet een WordPress Caching Plugin?
  • Welke Caching Plugins zijn er beschikbaar?
  • Welke Caching Plugins vergelijken we?
  • WordPress Caching met WP Rocket
  • WordPress Caching met WP Optimize
  • WordPress Caching met Litespeed Cache
  • WordPress Caching met W3 Total Cache
  • WordPress Caching met Hummingbird
  • Wat is de beste gratis WordPress Caching plugin?
  • Wat is de beste betaalde WordPress Caching plugin?

Wat doen een WordPress Caching Plugin?

Met een WordPress Caching Plugin sla je een statische versie van jouw website op. Dit zorgt ervoor dat de server niet elke keer hetzelfde script hoeft uit te voeren bij elk bezoek aan een pagina. Het cachen van pagina’s zorgt dat pagina’s sneller weergegeven kunnen worden. Caching is dan ook een veelgebruikte techniek bij het optimaliseren van de snelheid van een website.

WordPress Caching Plugins kunnen verschillende functionaliteiten bieden: denk aan het minimaliseren van bestanden (JS en CSS), lazy loaden van afbeeldingen en het gebruiken van een CDN.

Zo’n plugin kan veel technische werkzaamheden verrichten met slechts enkele klikken en is ook voor beginnende WordPress website eigenaren makkelijk te gebruiken.

WordPress Caching met WP Rocket

WP Rocket is een van de meest bekende WordPress Caching Plugins. Op de website noemen ze zichzelf al #1. WP Rocket heeft helaas geen gratis versie, een licentie voor een website kost je jaarlijks $49. Een voordeel, wanneer je meerdere websites in bezit hebt kun je gebruik maken van een staffelkorting.

wp rocket beste wordpress caching plugin
WP Rocket Website – ‘De beste WordPress Caching Plugin’

Wat is de beste gratis WordPress Caching plugin?

Wat is de beste betaalde WordPress Caching plugin?

Toch liever uitbesteden?

Klinkt het je allemaal iets te technisch? Speciaal voor jou bieden we WordPress Onderhoudspakketten aan. Zo maak je gebruik van al onze specialistische WordPress kennis voor een paar euro per maand.

Kijk welk pakket bij jouw WordPress website past en meld jouw website aan voor een WordPress Onderhoudspakket.

Auteur Kay Jilesen
Liever volledig ontzorgd?

Kies een onderhoudspakket op maat.